Gyöngyöspata a Mátrai borvidék egyik legszebb fekvésű települése. A helyi és környékbeli látnivalók, programok már önmagukban remek lehetőséget kínálnak a tartalmas időtöltéshez. A városhoz a Mátra hegyvonulatai és látnivalói éppen olyan közel vannak, mint a világörökség részét képző Hollókő. Borász partnereink kiválóságai, melyeket vendégeink elérhető áron kóstolhatnak, többek között megtalálhatóak a magyar Michelin-csillagos éttermek borkínálataiban is. A Pata-tanya vendégház csodás helyen kínál kiváló szálláslehetőséget akár 14 fő számára.

A szálláshely a település legmagasabb részén, a fő úttól 150 méterre, egy csendes kis utcában helyezkedik el. Panorámája középpontjában a világhírű pata templom, bal oldalán pedig "kőhajításnyira" a pata Várhegy látható. A helyi látnivalók igencsak figyelemre méltóak. A honfoglaló Pata vezér nevét viselő település legfőbb nevezetessége a gótikus stílusú, római katolikus templom, mely lényegében őrzi az 1470-ben elnyert formáját. A templom főoltárán áll a magyarországi barokk egyházművészet egyedülálló remeke, az ún. Jessze fája szobor együttes, mely a maga nemében páratlan a világon. Mellette található a Tájház, mely egyben időutazás a régi paraszti élet mindennapjaiba. A helyi galériában, előzetes bejelentkezés alapján, megtekinthető Molnár László festőművész aktuális kiállítása. A világon szintén egyedülálló látnivalóval szolgál a patai "Hétsoros Pincefalu", melynek 150 pincéjét szorgos kezek vájtak hosszú évszázadok alatt a Várhegy oldalába. A pincesor legpatinásabb épülete a Tulipános ház, mely a Pata-tanya vendégház kiemelt partnereinek egyike, és kiváló rendezvények helyszínéül szolgál az év egészében.

A Pata-tanya vendégház 4 napraforgós minősítéssel rendelkezik, és ennek megfelelően felszerelt. Az épületekben a modern kényelmi elemek és a vidéki stílus jegyeinek összhangját teremtettük meg. Egy 8 fős és egy 6 fő épületrészből áll, melyek külön és együtt is foglalhatók. A 8 fős épületrész két szobája 4-4 fő elhelyezésére alkalmas, a szobákban 1 dupla és két szimpla ágy áll a vendégek rendelkezésére. A szobák természetesen külön fürdőszobával rendelkeznek. A 6 fős épületrész szintén két szobával rendelkezik, melyek közül az egyik 2 fő, míg a másik 4 fő elszállásolására nyújt lehetőséget, dupla ágyakon. A 4 fős szoba elválasztható, és a szobák természetesen itt is külön fürdőszobával rendelkeznek. Mindkét épület közepén találhatóak a kiválóan felszerelt konyhák, melyekben evőeszközök, poharak, főzésre is alkalmas étkészletek, gáztűzhely, fagyasztós hűtő, mikró, vízforraló, kenyérpirító, kávéfőző és egyéb hasznos eszközök állnak vendégeink rendelkezésére.

A szálláshely egész évben várja a pihenésre, élményre vágyó turistákat és a céges vendégeket. Kiváló mátrai kézműves borok kóstolója, disznótoros, palóc gasztro hétvége, családi, baráti összejövetel, csapatépítés, gyermektáborok, palóc parasztolimpia, céges buli, túrázás, kultúra, művészet... Teljes körű programszervezés, szállással, testre szabva, a Pata-tanya vendégház szervezésében.

Célunk, hogy a nálunk eltöltött idő és az általunk kínált programok hatására vendégeink a legmesszemenőbb elégedettséggel gondoljanak vissza a Pata-tanyára…ahová később is szívesen térnek vissza.

Pata-tanya vendégház

Gyöngyöspata
Táncsics Mihály út 17.
3035


E-mail:info@pata-tanya.com
Mobiltelefon:+36 30 635 86 61